FOOD.FILM.FEST

in Geraardsbergen -

Voedsel Anders

Food.Film.Fest. is terug! Van 10 november tot en met 10 december kan je in tal van Vlaamse en Nederlandse steden en gemeenten gaan kijken naar inspirerende verhalen over hoe voedsel anders kan. Verschillende organisaties houden ook een voor- en/of nagesprek.
Ook in Geraardsbergen gaat een filmvoorstelling door.


Het wordt steeds duidelijker: het industriële voedselsysteem botst op zijn grenzen. Denk maar aan misoogsten door klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit door pesticiden of ontbossing, impact op de gezondheid van mens en dier en het welzijn van de landbouwer.

Tijdens Food.Film.Fest. vertonen gemeenten en vrijwilligersgroepen op een laagdrempelige manier inspirerende verhalen over de uitdagingen én oplossingen van ons voedsel in de toekomst.


In Geraardsbergen is een filmvoorstelling gepland op donderdag 7/12/'23, in Cinema Focus (Zonnebloemstraat 9, Geraardsbergen), om 20u:


Seed: The Untold Story

Een film van Jon Betz en Taggart Siegel - 2016 - VS - 94 min

Maar weinig dingen zijn zo wonderbaarlijk en vitaal als zaden. Als kleine tijdcapsules bevatten ze de geschiedenis, het leven en de toekomst van een plant. In de afgelopen eeuw is 94% van de zaadsoorten echter verdwenen. Deze eens zo overvloedige diversiteit - het resultaat van duizenden jaren samenwerken van boer en natuur - is drastisch teruggebracht in de naam van industriële vooruitgang en bedrijfswinsten.

Seed: The Untold Story volgt gepassioneerde mensen die onze 12.000 jaar oude voedselerfenis willen beschermen. Boeren, boerinnen, wetenschappers, advocaten en inheemse zaadbewaarders voeren een bemoedigende strijd voor voedselsoevereiniteit, beginnend bij het begin: zaadjes.

Ikv Food.Film.Fest, een initiatief van Voedsel Anders ism Noord-Zuid Koepel Gbergen en partners.


bekijk de trailer