Intro Voedselbossen door Bert Dhondt

Op zaterdag 30 december kwam Bert Dhondt van Het Voedselbos vzw op bezoek in de Stadsboerderij Hunnegem. Hij is een specialist in permacultuur en pionier in voedselbossen voor Vlaanderen.


Bert Dhondt was blij verrast om de Stadsboerderij Hunnegem te leren kennen. Hij was lovend over ons burgerinitiatief voor een lokale korte keten en gezonde landbouw op de rand van stad Geraardsbergen:


'Het is een fantastisch veelbelovend project, ook omwille van het historisch aspect van het vroegere klooster dat ook in zelfvoorziening voorzag. Daardoor is hier al zoveel aanwezig in de bodem. Dit is een ideale basis voor een voedselsysteem van de toekomst. Des te meer omdat je hier zo dicht bij het stadscentrum van Geraardsbergen bent, zodat het makkelijk bereikbaar is voor zowel bewoners als bezoekers.'


Zijn bezoek was tevens een prima stimulans voor onze crowdfunding met Streekfonds Oost-Vlaanderen: we zamelen middelen in voor de verdere realisatie van de Stadsboerderij Hunnegem, met een belevingstuin, hoge plantenbakken, een graanlabyrint, een moestuin en wandelpaden voor jong en oud.


Wie ons graag wil steunen, kan een schenking doen via deze link bij het Streekfonds23: neem een kijkje, kies zelf het bedrag en doe een schenking naar keuze voor een duurzaam project van gezonde korte keten landbouw in Geraardsbergen.


#rechtvanbijdeboer

#korteketen

#gezondelandbouw

#biologischelandbouw

#geraardsbergen