Coördinator
Karen Remans

stelt zich graag even voor

Mandala KAren

Geraardsbergen, 26 augustus 2023

 

Mijn nieuwe job in de Stadsboerderij Hunnegem, bij TraGer vzw start op 1 september. En dus is het tijd om de vakantie af te ronden en samen met jullie aan de slag te gaan! 

 

Mijn passie is genieten van wat de natuur ons schenkt. Als je dat samen deelt en als je in harmonie elkaar kunt vinden en delen wat je dierbaar is, dan kan er een prachtig schilderij ontstaan of een mooie symfonie.

Graag deel ik met jullie enkele ideeën en dromen die we samen waar kunnen maken in de Stadsboerderij Hunnegem. Ik kijk erg uit naar de Denkdag met alle vrijwilligers en de Raad van Bestuur, op zaterdag 30 september (uitnodiging volgt nog). Het is een goed moment voor een nieuwe start.

 

Drie jaar geleden maakte ik op het eind van de zomer een schilderijtje met bloemen en vruchten. Centraal in deze Mandala zie ik een ster met vijf armen. Dit vertaal ik nu voor vzw TraGer in vijf doelen:

  • Natuur-educatie
  • Ontmoeting tussen jong en oud in het voedselbos
  • Korte keten markt
  • Heerlijke en eerlijke maaltijden
  • Transitie in de praktijk

 

De Mandala vertrekt vanuit het centrum en groeit uit zoals de stralen van de zon. Dit is een beeld van: rozengeur en zonneschijn, een herinnering aan de zomer!

 

Ik besef goed dat het leven niet altijd zo rooskleurig is, maar ik hoop dat ik in mijn nieuwe functie er kan toe bijdragen dat we samen aan die vijf pijlers kunnen verder bouwen. Dat de vzw mag groeien, dat onze stem mag klinken en dat we duurzame veranderingen kunnen realiseren. Dat zowel een jonge als een oudere bezoeker van de stadsboerderij anders leert kijken naar eenvoudige dingen zoals een zaadje dat geplant wordt. En dat we te zijner tijd allemaal de vruchten ervan kunnen plukken.

 

Ja, het gaat TraGer! Trager misschien dan we allemaal zouden willen. Het vraagt ook van iedereen inzet en moed. Ja, de administratie en de boekhouding moeten ook gebeuren en er zijn veel helpende handen nodig in de tuin en bij de korte keten-markt. Ik geef het een kans, komen jullie ook mee de vruchten (en de zonnebloemen) plukken de komende weken(/maanden/jaren)?
Dank aan ieder van jullie voor het vertrouwen. Tot binnenkort!

 

Karen Remans