Op bezoek bij de senioren van

LDC De Maretak

Op vrijdag 1 maart gingen we op bezoek bij de senioren van LDC De Maretak, in een leuke samenwerking met leerlingen Zorg van het Sint-Catharinacollege.

In de ochtend al ging Karen met de leerlingen netels plukken in onze boomgaard, om er lekkere soep en pesto van te maken. Het was een fijne belevenis tussen de oude bomen.

Daarna kon de keukenploeg aan de slag: de leerlingen vonden het *superleuk* om in het oude klooster aan het werk te zijn. Er heerste een drukke sfeer in onze werkplaats, onder gezellig geroezemoes. Ook juf Leen zag dat haar leerlingen ervan genoten.
De keukenploeg maakte ook het deeg voor de *overheerlijke* energiekoekjes: in het deeg zitten kruiden, die inwerken op de gezondheid.
De voorbereidingen en het klaarmaken namen een hele voormiddag in beslag.

Na de middag gingen we met de hele ploeg naar het LDC De Maretak. De leerlingen stalden de soep, de toastjes en de energiekoekjes uit. Ze boden de senioren het gezonde lekkers aan. Er heerste een gezellige sfeer in het LDC.

Met een kleurige powerpoint stelden Karen en Wim dan het project van de Stadsboerderij Hunnegem voor. De senioren herkenden de lekkere groenten 'uit den hof'. Er werd nog hartig nagepraat.

Het was een geslaagde intergenerationele activiteit!