ONZE PRODUCENTEN/LEVERANCIERS

DE KOLLEBLOEM


is een biodynamische boerderij gelegen in de heuvelachtige uitlopers van de Vlaamse Ardennen. Ze werken met respect en liefde voor de aarde. Dat betekent dat ze werken met kleine machines, zonder chemische middelen en rekening houden met het milieu en eerlijke handel in noord en zuid.


ZELFPLUKBOERDERIJ

ERWTJES&KNOLLEN


Erwtjes & Knollen is een zelfplukboerderij waar groenten en kruiden op biologische wijze volgens hun eigen ritme worden geteeld.


DE SCHAPENMELKERIJ


Krista en Willem runnen De Schapenmelkerij, midden in de Vlaamse Ardennen. De kleine boerderij is gelegen vlakbij de Toepkapel van Brakel en telt een aantal troeven die haar uniek maken: het is er goed toeven voor mens en dier.

De schapenmelk verwerken ze ter plaatse tot heerlijke zuivelproducten: schapenkaas Brebis de Brakel is een erkend streekproduct van de Vlaamse Ardennen. Ook hun yoghurt op basis van schapenmelk is overheerlijk: een echte delicatesse, verkrijgbaar in verschillende smaken.

A LA LISIERE

DU BOIS


Olivier en Stéphanie van A la lisière du Bois startten in 2019 met hun gezonde landbouwproductie, op de boerderij van hun grootvader.

Ze telen seizoensgroenten, op een natuurlijke wijze, zonder sproeistoffen of kunstmest.

Wekelijks kan je hun seizoensgroenten bij ons komen aankopen.


Groenten uit Bever


Ook La Bergerie uit Bever is een van onze vaste producenten.
Boer Mahécor kweekt er groenten en fruit volgens de biologische principes.
Daarmee sluit hij perfect aan op ons bio-aanbod.
We zijn blij om ook zijn groenten en fruit te kunnen aanbieden op onze Wekelijkse Korte Keten Markt.



DE SPEIBOERDERIJ


De Speiboerderij is een

Biologisch landbouwbedrijf uit de Vlaamse Ardennen, en zorgt voor

● KOEIEN ● GEITEN ● ZUIVEL ● AARDAPPELEN ●


FRUITBEDRIJF

PAUWELS


Fruitbedrijf Pauwels (Galmaarden) is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in de teelt van appels en peren.


'T BRUUT


Bakkersatelier 't Bruut (Herne) zorgt voor brood met liefde en zorg, vervaardigd door vakmensen samen met een team van bijzondere medewerkers.

Bakkersatelier tbruut werkt met de allerbeste bio-ingrediënten: pure bloem en puur meel van de coöperatieve Flietermolen in Tollembeek. De bloem wordt met de kiem gemalen, een bron van oliën, mineralen en vitaminen.

Het graan is afkomstig van lokale bioboeren, uit Vlaams-Brabant (Pajottenland) en Henegouwen.


BAKHUIS HOF VAN LIER


Bakhuis Hof van Lier (Zandbergen) maakt natuurlijk desem en gist brood gebakken op ambachtelijke wijze in een pittoresk bakhuisje met daarin een houtoven.


NOTEN DE RIDDER


Noten De Ridder (Geraardsbergen) zorgt voor walnoten, kweeperen, appels, peren, kastanjes, pompoenen, mispels, pruimen (augustus -> november).

.

HOEVESLAGERIJ
L&F MEAT


Luc en Frederik kweken hun eigen runderen van het Wit Blauw ras op 100% natuurlijke wijze. De gezondheid en het welzijn van de dieren staan hier hoog in het vaandel.

KAZEN DE VILLE


Kazen De Ville uit Bever

.

FRUITBOER FILIP


Smeerebbe

BIJENGAARD


Koen en Anja , imkers uit Viane zijn gepassioneerd door de bijenwereld en de natuur. Ze staan voor:

–Lokaal en ethisch ondernemen : de mens heeft voorrang op winst.

-Eerlijkheid: Een correcte prijs voor consument, producent en handelaar.

-Sociaal: we werken samen met een maatwerkbedrijf waar alle medewerkers kansen en respect krijgen en kunnen werken in veilige en gezonde werkomstandigheden.

–Natuurlijke producten : we gebruiken geen chemische bewaarmiddelen.


DE DAALKOUTER


Biologische fruitboerderij (Herzele)


EIEREN SIX


Eieren Six (Viane)


BRASSERIE DE SILLY


Belgian Family owned Brewery (Silly) specialized in the

productionof  artisanal quality belgian beers.


't NOTENBOERKE


Zorgt voor notenport uit een boomgaard op de grens tussen Zwalm en Brakel. De boomgaard werd aangeplant in 1965 door Lucien, de grootvader van notenboer Steven.

Volgens de overlevering worden de noten het best geplukt tijdens de kortste nacht van het jaar, op het feest van Sint-Jan van 24 juni.

De noten worden in stukken gesneden, gewassen en in grote vaten geweekt in een mengsel van suiker, wijn en alcohol. Na 6 maand wordt het mengsel gefilterd, op smaak gebracht en op flessen getrokken. 


ZEEPKAT


Zeepkat is een familiale, artisanale zeepziederij in het landelijke Onkerzele, nabij Geraardsbergen.

Ze bereiden handgemaakte veganzepen, enkel gebruik makend van natuurlijke, plantaardige ingrediënten, zonder synthetische stoffen, palmolie of minerale kleurstoffen.

De zepen zijn herleid tot de essentie, basisingrediënten, zacht en weldadig voor onszelf en de natuur.