Boomplantactie

Ondanks de vrieskou kon de Boomplantactie in de Stadsboerderij Hunnegem doorgaan op zaterdag 17 december 2022. 

Het was een symbolische actie als officiële start van de Stadsboerderij. TraGer vzw - Transitie Geraardsbergen wil daarmee landbouw en natuur terug in de stad brengen.

Genodigden, omwonenden en sympathisanten verzamelden graag in de witgevroren boomgaard. Coördinator van de stadsboerderij, Leen Van de Weghe, opende de activiteit met een stralende glimlach. Ze had ook beeldmateriaal bij om de historiek van de voormalige kloostertuin netjes te kaderen in het project.

Voorzitter van TraGer vzw, Wim Schrever, plaatste het project in de huidige maatschappelijke context. Hij haalde herinneringen op over de prille start van het burgerinitiatief.

Schepen van Duurzaamheid en Milieu, Stephan De Prez, sloot de inleiding passend af met zijn persoonlijke natuurbeleving op de site.

Bij de symbolische boomplanting werd nog een winterse groepsfoto gemaakt voor de verzamelde pers. Bij een warme kop soep werd er gezellig nagepraat: de mogelijkheden van de stadsboerderij werden uitbundig besproken, in dit gezellige winterse kader, onder een stralende winterzon.

Het project rond stadslandbouw en natuur, middenin de stad, is nu officieel van start gegaan.

Voorzitter Wim: 'Neem een hoop hoop onder uw arm, kruid dat met veel goesting en sluit aan bij ons plan, kom meewerken aan de Stadsboerderij Hunnegem. Door een kijk te nemen naar het verleden kunnen we de blik vooruit gooien, op een betere toekomst, voor iedereen.'