Markt+Matinée met voordracht Gezondheid, 16/03

De Markt+Matinée met voordracht 'Ecologie en Gezondheid' is weer goed verlopen. Van vroeg in de ochtend stond ons Korte Keten-team klaar om de bezoekers van de Markt ter verwelkomen.

Op de korte keten markt kwamen nieuwsgierige bezoekers langs. Ze hadden een mooie keuze in het aanbod lokale producten #rrechvanbijdeboer, zowel voor groenten en fruit, brood, zuivel en vlees. Er heerste van bij de start een gezellig geroezemoes in de Kapittelzaal van het oude klooster.


Ook voor de voordracht met intro in het cinema-zaaltje was een gezonde interesse.
Aansluitend nam Karen het publiek mee in de kloostertuin en boomgaard: ze toonde ter plekke hoe we met de verschillende aspecten van de Stadsboerderij Hunnegem concreet inzetten op de gezondheid van de mensen, jong en oud.
Karen legde uit hoe ze met het TuinTeam wekelijks op vrijdag en soms ook zaterdag inzet op de verjonging van de oude boomgaard van het voormalige klooster.


Als afsluiter bracht ervaren stadsgids Albert Gosseye ons even terug in de tijd, naar de verre oorsprong van de site Hunnegem en vandaar doorheen de hele evolutie van deze bijzondere plek op de oevers van de Dender, de sinds oudsher voedende rivier die door het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen kronkelt.