Week vd Korte Keten:

3de Feest vd KK

en Klimaatbetoog van Nic Balthazar

Ikv Week van de Korte Keten '24, hebben we twee activiteiten op het programma.


 • Op zaterdag 18 mei '24 vieren we ons derde Feest van de Korte Keten in de Stadsboerderij Hunnegem.

  We maken er weerom een heuse Korte Keten Markt van, met een mooi aanbod van lokale korte keten producten en extra verkoop- en infostanden van lokale boeren en producenten. Er zijn ook proevertjes en eetstands. Onze huismuzikant Pieter 'Pierke' Dezutter zorgt voor een leuke muzikale inbreng uit de wereld. We organiseren ook een SDG-wandeling in de tuin en boomgaard, begeleid met een zangstonde van operazangeres Sieglinde. We nodigen ook enkele sprekers uit. En er is ook een vertelling voor kinderen.

  Kortom, reden genoeg om deze activiteit meteen met stip in je agenda te zetten!
  Iedereen welkom!

 • Op donderdag 23 mei nodigen we je uit op het Klimaatbetoog van Nic Balthazar, om 20u in JC De Spiraal (Zakkaai 29, G'bergen).

  Het Klimaatbetoog is een 'stand-up tragedy' van Nic Balthazar in de traditie van Al Gores 'An Inconvenient Truth'. De televisie- en filmmaker en klimaatactivist slaakt een alarmkreet over de toestand van het klimaat en de planeet, maar hij geeft ook een boodschap van hoop.

  Hij krijgt daarbij in korte videoreportages de steun van experten als Jean-Pascal Van Yperzele, Jos Delbeke, Rudi Vranckx, Jill Peeters en Hans Bruyninckx. Harde feiten en sprekende beelden illustreren de voorstelling.

  Met zijn Klimaatbetoog wil Nic Balthazar de hoogdringendheid van grootschalige actie duidelijk maken.Maar hij wil vooral ook positieve energie brengen in een verhaal dat al te vaak in negatieve termen wordt verteld. Omringd door activisten, wetenschappers, ondernemers, politici en klimaatspijbelaars zegt hij waar het echt om gaat. We hebben nog te weinig besef van wat we allemaal kunnen verliezen, maar ook van wat we te winnen hebben.