Wim werkt Communicatie, Netwerking & Events verder uit

hunnegem café
© TraGer vzw-6
kloosterrust1
filmvoorstelling02

Geraardsbergen, 31 augustus 2023

 

Van thuis uit heb ik altijd een fijne connectie gehad met natuur en landbouw: bij mijn grootouders kon ik ervaren wat een gezonde groententeelt was, in de lochting.
Ik smaakte het ook op mijn bord. Ik ben met andere woorden met ‘goeie vitaminen’ opgegroeid. 

Om die verbinding met gezonde omgeving verder te zetten, engageer ik mij van bij de start graag voor de Stadsboerderij Hunnegem. Ik vind het tevens belangrijk dat we dit als een burgercollecief, een common, van onderen uit, verder kunnen uitwerken.

Als bedenker en initiatiefnemer, verzorg ik sinds de opstart van het project de communicatie en het organiseren van events.


Ook als netwerker draag ik het project continu met me mee, dus dat aspect zit me als een favoriete jas.


Het vraagt heel wat tijd, werk en energie, maar het is een genoegen om ook in onze stad te kunnen inzetten op transitie; om dat te kunnen uitbouwen als stadsboerderij, op de site van het voormalige klooster Hunnegem, de bakermat van Geraardsbergen.

En -zoals Karen het zegt- gebeurt dat groeien in transitie vaak trager dan we wensen. Dat kan ook niet anders met de naam van onze organisatie TraGer…

'TraGer' staat voor Transitie Geraardsbergen en is enkel mogelijk in Geraardsbergen: in Ninove zou dat TraNin zijn; in Zottegem dan weer TraZot. En dat klinkt toch niet echt zo vlot als 'TraGer', toch?

Wim Schrever